Hoe maak je een blogbericht in WordPress?

Hoe maak je een blogbericht in WordPress?

Wil je een blogbericht maken in WordPress? Voor je SEO-optimalisatie is dat alleszins een goede zet! Regelmatig interessante content posten voor jouw doelgroep zorgt voor een betere vindbaarheid in Google. Google houdt van een nieuwe content en hoe meer bezoekers er op jouw site komen, hoe hoger je ranking zal worden.

Zo kan je een blogbericht maken in WordPress

Ga in de linkerkolom van WordPress naar Berichten en klik op Nieuw bericht. Een blogbericht maken gaat eigenlijk op dezelfde manier als het aanmaken van een pagina.

Blogbericht maken in WordPress

Je kan je bericht onder een bepaalde categorie hangen of er tags aan toewijzen. Deze maak je ook aan via Berichten > Categorieën of Tags. Op deze manier worden je berichten geordend.  De bezoeker kan dan makkelijk berichten terugvinden van een bepaald onderwerp. Je kan bijvoorbeeld een categorie “Online marketing” maken. Met daaronder verschillende tags zoals Google Ads, Social Media, …

Waar worden je blogberichten getoond?

Je kan instellen op welke pagina je de blogberichten wil tonen. Hiervoor ga je naar Instellingen > Lezen en kies je de pagina.

Vervolgens kun je nog instellen hoeveel berichten er per pagina getoond dienen te worden. Ook kun je instellen of de volledige tekst van het bericht getoond wordt op de pagina met recente berichten of alleen een samenvatting.

Ten slotte zie je nog de instelling voor zoekmachine zichtbaarheid, met de optie zoekmachines te blokkeren. Door hier een vinkje te plaatsen wordt er een “no index, no follow” metatag toegevoegd op iedere pagina waardoor je website niet wordt opgenomen in Google. Het spreekt voor zich dat je dit hokje niet aanvinkt, je wilt immers dat Google je website wel kan vinden. Deze functie is vooral bedoeld voor websites die nog in ontwikkeling zijn, maar vergeet het dan niet uit te vinken als de website klaar is.

De Lees meer button

Op de blogpagina wordt normaal slecht een klein stukje van het bericht weergegeven. Als je op de titel van het bericht klikt ga je verder naar het volgende bericht. In een aantal thema’s staat ook een “lees meer” linkje onder dit stukje.

Je kunt zelf bepalen hoe lang het stukje op de verzamelpagina moet zijn met de knop “meer lezen tag invoegen”. Deze knop vind je in de werkbalk (zie onderstaande afbeelding).

 

 

 

De werking van deze knop is heel eenvoudig: klik met de muis direct na de plaats waarna je de tekst wilt afkappen en klik vervolgens op deze knop. Er komt dan automatisch een lijn in het bericht te staan om aan te geven waar de tekst beëindigd wordt.