Hoe pas je permalinks aan in WordPress?

Hoe pas je permalinks aan in WordPress?

Wanneer je een nieuwe pagina aanmaakt, wordt er automatisch een permalink gegenereerd. Je kan deze permalinks aanpassen in WordPress. De permalink is de URL van jouw pagina. Deze wordt onder andere gevormd door de titel van de pagina. Dit noemen we de slug. Wanneer je niet tevreden bent over de gegenereerde permalink of je wijzigt de titel van je pagina, kan je deze slug bewerken.

Zo kan je een permalink aanpassen in WordPress

Als je permalinks wil aanpassen in WordPress, klik je op de knop bewerken. Doe dit bij voorkeur alleen als je de pagina net hebt aangemaakt. Als de pagina al een tijdje online stond en je wijzigt de link, dan voorzie je best een redirect. Anders stuur je bezoekers naar een pagina die niet meer bestaat. Zo verlies je verkeer naar je website. Je kan in WordPress met een tool werken om je “broken links” in de gaten te houden.

Maak je permalink zo eenvoudig mogelijk

Goede of “mooie” permalinks zijn zowel voor de gebruikerservaring als voor SEO belangrijk. Via de instellingen > permalinks kan je voor SEO vriendelijke URL’s kiezen die bijvoorbeeld bestaan uit de titel. Zorg er gewoon voor dat zoekmachines en de gebruiker weten waarvoor jouw pagina of bericht gaat.