Hoe voeg je een nieuwe gebruiker toe in WordPress?

Hoe voeg je een nieuwe gebruiker toe in WordPress?

Wil je met meerdere personen een WordPress website beheren? Dan is het handig om voor iedereen een aparte login aanmaken. Dit is veiliger en je kan zien wie welke wijzigingen gedaan heeft aan de site.

Zo voeg je een nieuwe gebruiker toe in WordPress

Alleen een beheerder kan een nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress of bestaande gebruikers bewerken.

Dat doe je als volgt:

Klik in het WordPress admin menu op Gebruikers –> Nieuwe toevoegen

Nieuwe gebruiker toevoegen in WordPress

 

 

 

 

 

 

 

Vul vervolgens de verplichte velden in en bepaal welke rol de nieuwe gebruiker krijgt.

De verschillende rollen binnen WordPress

Beheerder (Administrator)

De beheerder heeft de meeste rechten. Hij of zij kan alle berichten, pagina’s en media bewerken en kan bovendien alle instellingen in het WordPress admin menu wijzigen. Zo kan de beheerder nieuwe gebruikers aanmaken en hun rol of wachtwoord wijzigen, plugins installeren of verwijderen, een ander theme installeren enzovoorts.

Redacteur (Editor)

De redacteur kan alle berichten en pagina’s op de website plaatsen en aanpassen, ook berichten en pagina’s die door iemand anders geschreven zijn. Daarnaast kan de redacteur alle media en reacties beheren.

De redacteur heeft geen toegang tot instellingen, plugins, widgets enzovoorts.

Redacteur is dus de ideale rol voor iemand die de content op je site beheert maar zich niet bezig houdt met updates, plugins of andere technische zaken.

Auteur (Author)

Een auteur kan alleen berichten plaatsen (dus geen pagina’s). Deze persoon kan ook alleen eigen berichten aanpassen, dus niet de berichten van anderen.

Een auteur kan afbeeldingen of andere media toevoegen aan een bericht, maar kan geen afbeeldingen of andere media bewerken of verwijderen uit de mediabibliotheek. Ook reacties kunnen niet bewerkt of verwijderd worden door een auteur.

Auteur is een prima rol voor de persoon die nieuwsberichten plaatst of voor vaste gastbloggers.

Schrijver (Contributor)

Een schrijver kan berichten schrijven maar kan deze zelf niet publiceren. In plaats van de knop “publiceren” staat er bij iemand met de rol van schrijver “inzenden voor beoordeling”. Iemand met de rol van redacteur of beheerder moet het bericht vervolgens goedkeuren voordat het gepubliceerd wordt.

De schrijver rol is een prima rol als je een website hebt waar iedereen iets op kan schrijven, bijvoorbeeld een artikelsite of een site met veel eenmalige gastbloggers. Er is echter wel een nadeel bij deze rol: een schrijver kan zelf geen foto’s toevoegen.

Abonnee (Subscriber)

Een abonnee kan hetzelfde als een normale bezoeker, artikelen en berichten lezen en eventueel een reactie plaatsen dus. Een abonnee kan zelf dus geen berichten plaatsen of aanpassen.

Het voordeel van abonnees is dat je hen wel persoonlijk kan begroeten als ze ingelogd zijn, en ze kunnen een reactie plaatsen zonder alle gegevens in te vullen.