Heb jij al een Google bedrijfspagina ingericht? Investeer eenmalig in de juiste inrichting van een Google+ bedrijfspagina en profiteer doorlopend!

Dit zijn de 5 grootste voordelen:

• Betere vindbaarheid in Google

• Gratis displayruimte in de Google zoekresultaten

• Beter lokaal vindbaar

• Gratis extra advertentieruimte op Google

• Doelgerichte targeting


BETERE VINDBAARHEID IN GOOGLE

Een Google+ pagina verschijnt hoger in de zoekresultaten van Google. Voor Google is het interessant om bezoekers bij te houden. Dus zullen ze iemand die naar een bedrijf zoekt, liever naar een Google+ pagina sturen dan naar een pagina op een website waar ze geen controle over hebben.

Hoe meer +1’s (vergelijkbaar met Facebook likes) je met je pagina verzamelt en hoe meer jouw content gedeeld wordt, hoe beter je positie in Google.

(voorbeeld van zo’n +1 knop)

GRATIS DISPLAYRUIMTE IN GOOGLE ZOEKRESULTATEN

Je Google+ bedrijfspagina wordt weergegeven aan de rechterkant in de organische zoekresultaten (zie afbeelding hieronder). Bovendien wordt het meest recente Google Plus bericht wordt ook vertoond!  We raden daarom aan om af en toe een bericht te plaatsen op je Google+ pagina. Je kunt ook in de tekst van dit bericht een link naar een aparte landingspagina plaatsen. Ideaal om op een eenvoudige manier een bepaalde actie te promoten.

(voorbeeld van zo’n bedrijfspagina in de zoekresultaten van Google)

BETER LOKAAL ZICHTBAAR

Google Plus biedt ook Google+ Lokaal aan. Dit is vooral interessant voor bedrijven die lokaal gevonden willen worden. Met een Google+ Lokaal pagina word je binnen de Google zoekresultaten weergegeven wanneer potentiële klanten op zoek zijn naar een bedrijf in jouw regio.

Je kunt je bedrijf via Google Maps op de kaart zetten. Ook kunnen er op de bedrijfspagina foto’s worden geplaatst, video’s worden geüpload en kunnen gebruikers een review achterlaten. De reviews beïnvloeden je ranking binnen Google, hoe positiever de reviews, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan.

GRATIS EXTRA ADVERTENTIERUIMTE

Bij 100+ volgers kun je een sociale extensie toevoegen aan de betaalde AdWords advertenties. Er wordt dan een extra regel toegevoegd aan de advertentie waarin staat hoeveel volgers jouw bedrijf heeft. Hierdoor wordt je advertentie groter en dus zichtbaarder. Een groot aantal volgers wordt gezien als een groot aantal aanbevelingen en dat geeft je bedrijf een sociaal gezicht.

DOELGERICHTE TARGETING

Een andere belangrijke feature is het segmenteren van relaties in zogenaamde ‘kringen’, bijvoorbeeld klanten en prospects. Bij elke statusupdate kun je kiezen met welke groep je de informatie wilt delen. Is de update alleen interessant voor potentiële klanten of juist voor je trouwe klanten? Je kunt je specifieke doelgroep bepalen en alleen met die specifieke groep je update delen. Op deze manier sluit je bericht beter aan bij de doelgroep en is de kans groter dat de doelgroep je boodschap waardeert. Je volgers kunnen bovendien niet zien in welke kring ze zijn ingedeeld, dit is alleen voor de beheerder van een bedrijfspagina zichtbaar.


Enthousiast geworden over de vele voordelen van Google Plus? Wij helpen je graag met de volledige opzet van jouw Google+ pagina! Dit houdt in:

  • Maken en inrichten van je Google Bedrijfspagina.
  • Claimen van je Google Plus bedrijfspagina zodat deze is gekoppeld aan je bedrijfsnaam.
  • De koppeling met je website.
  • Het maken van een bedrijfskanaal in uw huisstijl, door onze designers.

Dit is exclusief:

  • De content of teksten die u op Google+ wilt laten zien. We kunnen u wel helpen om de door u geleverde content te optimaliseren. Verder voorzien we ook graag gepersonaliseerde tips om uw profiel levendig en interessant te houden, indien u dit wenst.

 

Benieuwd naar onze andere online marketing diensten? Je vind ze hier!