E-commerce platform voor apothekers in Magento 2

Alle apothekers op een overkoepelend platform.
Voor onze klant Febelnet (Bitler, ondertussen Febelco) bouwden we een overkoepelend platform om apothekers een kant en klare webshop te kunnen aanbieden. Onder andere door een koppeling met Medipim werd dit mogelijk. Maar liefst 150 apothekers genieten reeds van dit platform. In september 2019 startten we met de omschakeling van Magento Enterprise naar een Magento 2 omgeving.

KlantBitler - FebelnetDienstenMagento 2, Medipim, Mollie integratieJaar2021Websitewww.febelnet.be

e-commerce platform apothekers
e-commerce platform voor apothekers in magento 2

Uitdaging

Een e-commerce platform waar apothekers hun eigen webshop op kunnen bouwen, upgraden naar Magento 2. De webshops moeten hun eigen look & feel krijgen en elk apart worden ingericht.

Bitler & Febelnet

In 2019 bouwden we voor de firma Bitler een overkoepelend platform voor apothekers: Febelnet.
De apothekers krijgen hun eigen webpagina’s. Het platform biedt een gedeelde databank waarvan alle apothekers gebruik kunnen maken. Het platform werd oorspronkelijk gebouwd in Magento Enterprise in 2017. Door de komst van Magento 2 was een upgrade noodzakelijk.

Aanpak

Er werd beslist om met de upgrade naar Magento 2 de webshop ook een andere look te geven. Een nieuw design werd geïmplementeerd.

Het e-commerce platform voor apothekers koppelt met externe webservices. Deze registreren orders bij de groothandel. Voor realtime stock en prijsupdates is er een koppeling met Febelco. Een koppeling met Medipim zorgt dan weer voor de toevoer van productdata.

Beide koppelingen werden ge-update naar de Magento 2 omgeving.

Resultaat

Door de upgrade naar Magento 2 is het platform volledig geoptimaliseerd op vlak van gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en snelheid.

Wil je meer informatie over dit project of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een afspraak!

Privacy Preference Center