Sport 2000 – Julian Sport – Magento 2 – B2C webshop

Voor Julian Sport verzorgden we het migratietraject naar Magento 2 en de integratie met kassasysteem iPos van ACA.
Benieuwd naar de nieuwe look & feel van deze uitgebreide webshop? Neem zeker een kijkje op www.juliansport.com

KlantJulian Sport - Sport 2000DienstenMagento 2 + koppeling ACA kassasysteemJaar2020Websitewww.juliansport.com

Uitdaging 

Winkelketen Sport 2000 zet in 2020-2021 de digitalisering voorop. Your Mind Our Work werd gekozen als partner voor ontwikkeling van de nieuwe Magento webshops gekoppeld met een kassasysteem.

Een van de eerste shops die bij ons langskwam was Julian Sport uit Brussel. De bestaande webshop in Lightspeed voldeed niet meer aan de eisen van de onze klant dus bekeken we samen de opties.

Omdat er gekoppeld moest worden met hun nieuw kassasysteem en Julian sport een zeer uitgebreid productaanbod heeft, wordt gekozen voor Magento 2. 

Aanpak van A tot Z

Zoekwoordenanalyse

We startten met een zoekwoordenanalyse. Op deze manier kregen we een duidelijk beeld van zoekopdrachten die potentiële klanten tot bij Julian Sport kunnen brengen. Deze analyse helpt ons bij het aanmaken van de categorieën en producttitels en is nuttig bij het schrijven van content en het opstarten van de online marketing.

Responsive design

Na deze SEO-analyse hebben we een design opgemaakt naar wens van de klant en met het oog op gebruiksvriendelijkheid en conversie. Daarna kon development van start gaan.

Koppeling ACA

We schreven de koppeling voor het nieuwe kassasysteem ACA (iPos). Deze koppeling zorgt voor datatoevoer naar de webshop en voorraadbeheer.

Redirectplan

Om de bestaande score in Google niet kwijt te geraken maken we een redirect plan op. De bestaande plaatsen we tegenover de nieuwe. Dan krijgen de reeds geïndexeerde url’s een redirect naar de nieuwe webshop.

Features

De webshop werd uitgebreid met heel veel extra features die deze Magento shop zowel voor onze klant als voor de bezoeker gebruiksvriendelijk maken. Voor marketingdoeleinden kreeg de shop een uitgebreide SEO module en een extensie om in te zetten op Google shopping Ads.

Testing

We testten de webshop en zijn features uitvoerig vooraleer de effectieve omschakeling werd doorgevoerd.

Resultaat

Een bezoeker vindt snel de weg in het uitgebreide assortiment. De juiste producten kiezen, bestellen en veilig betalen verloopt vlot bij de nieuwe www.juliansport.com 

Privacy Preference Center