Waarom je moet kiezen voor Ultimate Sphinx Search

Kent u het scenario waarbij u ergens naar op zoek bent, maar de zoekfunctie op de webshop niet de gewenste zoekresultaten oplevert? Dit komt ook voor bij uw potentiële klanten en hier biedt de Magento uitbreiding “Ultimate Sphinx Search” heel wat oplossingen voor.

Features

Deze hoogwaardige zoekfunctie is dé oplossing voor heel wat voorkomende zoekproblemen, met als gevolg dat de bezoeker vindt waarnaar hij op zoek is. Deze uitbreiding van Magento bevat de meest recente benaderingen ten opzichte van een zoekterm in uw webshop.

De module is voorzien van een vlotte en handige zoekfunctie voor uw online shop.

Daarnaast bevat het ook een woordenboek van 60730 (!) synoniemen (die u ook nog zelf kan aanvullen), waardoor de bezoeker toch de juiste zoekresultaten krijgt en op het juiste product geraakt. Vaak weten klanten niet/ zijn ze vergeten hoe ze een productnaam exact spellen. In dat geval zorgt Ultimate Sphinx Search voor suggesties die het gewenste product zeker helpen te vinden.

Ook worden eventuele typfouten opgevangen waardoor correcte zoekresultaten weergegeven worden of waardoor ze suggesties krijgen waaruit ze kunnen kiezen. Onderstaande afbeelding toont een voorbeeld van een standaard zoekfunctie die géén typfouten herkent. Vaak wordt gezocht naar ‘Eastpack’. De correcte schrijfwijze is echter ‘Eastpak’. Deze zoekfunctie herkent de typfout niet, en geeft slechts 1 zoekresultaat weer… (terwijl er meer dan 300 Eastpak producten op de webshop staan!)

Standaard zoekfunctie

Voorbeeld

Met de Sphinx Search worden nuttige suggesties weergegeven die relevant zijn voor de bezoeker in plaats van een pagina vol niet-relevante producten voor de bezoeker. Hieronder zie je een voorbeeld van één van onze Magento webshops die gebruik maakt van de Sphinx Search.

Sphinx Search Magento

Daarnaast zijn er nog heel wat extra instellingen en zoek voorkeuren die gemaakt kunnen worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om custom attributen te laten opnemen die specifiek van toepassing zijn op uw producten. U kunt dus zelf een productomschrijving boven een productnaam/artikelnummer plaatsen om in te zoeken. De bezoeker kan ook in categorieën, CMS pagina’s en eventueel een blog zoeken. Vooral binnen CMS pagina’s kan dit enorm handig zijn.

De module verbetert dus kenbaar de kwaliteit en snelheid van het zoeken. Als gevolg kunnen meer klanten hun producten vinden en tot conversie kunnen overgaan.