fbpx

Planning

Je sociale mediakanalen beheren kan heel tijdrovend zijn. Wil je consequent aanwezig zijn? Dan maak je best een planning op.

We selecteerden voor jou een aantal gebruiksvriendelijke tools. De meeste bieden een gratis en een betalende versie.

Creator Studio van Facebook

https://business.facebook.com/creatorstudio/

Via de Creator Studio van Facebook, plan je posts in op Instagram en Facebook. Het is een degelijke basis planning tool en het is gratis. Creator Studio is een aanrader voor wie social media nog aan het verkennen is met een beperkt aantal accounts.

Buffer

https://buffer.com 

Buffer heeft een “publish” en een “analyze” functie.  Je kan via Buffer publish gratis tot 3 accounts beheren. De betalende versie biedt uiteraard veel meer mogelijkheden.  Het handige aan buffer is, dat je in enkele klikken je posts op verschillende kanalen kan plaatsen. Als je wil, kan je per kanaal een aantal zaken aanpassen. Je kan vooraf een tijdschema aanmaken, waardoor je posts automatisch op een bepaald tijdstip verschijnen. Buffer analyze vertelt je onder andere hoe je accounts en posts het doen (aantal weergaven, bereik, engagement rate, …), wie je volgers zijn (leeftijd, geslacht, locatie) en wat het resultaat is van het gebruik van hashtags.

Buffer is geen goedkope tool, maar zeer nuttig voor wie heel veel social accounts beheert en continu wil verbeteren en optimaliseren.

HootSuite

https://hootsuite.com 

Ook met HootSuite kan je meerdere sociale mediakanalen beheren. Bij de gratis versie is het aantal beperkt tot 3. In HootSuite kan je je eigen dashboards bouwen waardoor je in één oogopslag een overzicht krijgt van bijvoorbeeld je verschillende kanalen of hashtags die je wil volgen. De betalende versie geeft je toegang tot analyses en je kan eenvoudig je direct messages beheren die via verschillende kanalen binnen komen. Net zoals Buffer is Hootsuite aan te raden als je veel verschillende kanalen beheert en het overzicht wil bewaren.

Planoly

https://www.planoly.com

Met de gratis versie van Planoly kan je posts voor Instagram en Pinterest inplannen. Het leuke aan Planoly is dat je een preview krijgt van je Instagram feed. Zo zie je meteen of je volgende post mooi matcht met de rest van je feed. Het grote voordeel van Planoly is dat je ook Stories kan inplannen. En als je vaak dezelfde hashtags gebruikt, kan je daar een lijst van aanmaken, zodat je deze snel kan toevoegen aan je post. Met de gratis versie kan je enkel foto’s posten, geen video’s of gifs. De betalende versie biedt wat meer mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld je posts ook op Facebook en Twitter plaatsen.

Later

https://later.com

Deze tool is gelijkaardig aan Planoly. Ook hier krijg je een overzicht van je Instagram feed. Je kan posts inplannen op Facebook, Pinterest en Twitter.

Het interessantste aan deze tool is dat je posts kan linken en er een showcase pagina van kan maken. Je volgers krijgen een overzicht van alle posts die doorlinken naar jouw website en komen meteen op de juiste pagina terecht wanneer ze er op klikken.

Ontwerpen

Wil je graag originele posts ontwerpen? Bekijk dan zeker onderstaande tools eens.

Ze bieden allemaal standaard templates met meteen het juiste formaat voor elk type kanaal. Je kan je eigen foto’s opladen of kiezen uit een database.

Zelf niet zo creatief of geen inspiratie? Dan kan je starten met een sjabloon en er je eigen tekst, kleuren en logo aan toevoegen. Download je ontwerp of post het onmiddellijk op social (bij Canva en Over).

Canva – canva.com

Spark – spark.adobe.com

Over – https://web.over.app/

StoryArt

Met StoryArt maak je prachtige stories.

De app kan je downloaden in de App store van Apple of op Google play. StoryArt is super gebruiksvriendelijk. Je vindt er 1000’en sjablonen en in een handomdraai, maak je van jouw foto’s een origineel verhaal. Je kan je ontwerp bewaren om later te delen of meteen toevoegen aan jouw verhaal.

Wil je social media optimaal inzetten voor jouw business en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Doe dan beroep op onze experts!

Contacteer ons vrijblijvend voor de mogellijkheden. We helpen je graag!

LEES VERDER...

Misschien vind je dit ook leuk