pim

Product Information Management


Wat is een PIM systeem?

Een PIM systeem (product information management) wordt vaak gebruikt door bedrijven die een groot aantal producten produceren of verkopen. Met een PIM software systeem kan je als bedrijf alle product data centraliseren. De productinformatie komt via verschillende bronnen binnen en wordt meestal ook op verschillende plaatsen verzameld. Het gevolg hiervan is dat er geen overzicht is, de informatie niet compleet of correct is en de data niet uniform is. Met een PIM systeem verzamel en beheer je alle informatie op één locatie. Op deze locatie kan de productinformatie verder aangevuld en beheerd worden. Met als resultaat dat je veel productiever en efficiënter kunt werken.

Wat zijn de voordelen?

Werken met PIM software heeft heel veel voordelen. Als je bedrijf een groot aantal producten produceert of verkoopt, win je kostbare tijd door het verzamelen van alle data op één locatie. Het bezorgt je overzicht en transparantie en de kwaliteit van de data verhoogt. Met een PIM verlaag je de beheerskosten en de risico’s. Bovendien kan je PIM koppelen aan je verschillende verkoopsystemen en de data bijvoorbeeld exporteren naar je webshop. Your Mind Our Work heeft hier ruime ervaring mee en kan jou bij dit optimalisatie proces begeleiden van A tot Z.

Doe beroep op onze expertise!


We hebben al enkele jaren ervaring met het opzetten van PIM. Wij werken met Akeneo en kunnen dit vanaf nul opzetten en configureren.

Onze ervaring

  • Koppeling ERP systeem met Akeneo
  • Koppeling Akeneo met Magento 2
  • Koppeling externe databanken met Akeneo
  • Koppeling externe afbeeldingdatabanken met Akeneo
  • Exports vanuit Akeneo
Neem contact met ons op