pim

Product Information Management


Ontdek de voordelen van een PIM systeem.

Wat is een PIM systeem

Een PIM systeem centraliseert alle product data. Werken met een PIM systeem is interessant wanneer je een uitgebreid product assortiment hebt en via verschillende kanalen product data ontvangt.

Waarom PIM?

Zonder PIM komt de productinformatie via verschillende bronnen binnen. De data wordt meestal ook op verschillende plaatsen verzameld.

De gevolgen?

 1. Er is geen overzicht
 2. De informatie is niet compleet of correct
 3. De data is niet uniform

Met een Product information management systeem verzamel en beheer je alle informatie op één locatie. Op deze locatie kan de productinformatie verder aangevuld en beheerd worden. Hier door kan je veel productiever en efficiënter werken.

Wat zijn de voordelen van een PIM systeem?

Werken met PIM software heeft heel veel voordelen. Als je bedrijf een groot aantal producten produceert of verkoopt

 1. Win je kostbare tijd door het verzamelen van alle data op één locatie
 2. Krijg je overzicht en transparantie
 3. Verhoogt de kwaliteit van de data
 4. Verlaag je de beheerskosten en de risico’s.

Bovendien kan je PIM koppelen aan je verschillende verkoopsystemen en de data bijvoorbeeld exporteren naar je online shop. Your Mind Our Work heeft hier ruime ervaring mee en kan jou bij dit optimalisatie proces begeleiden van A tot Z.

Is product information management iets voor mij?

Van zodra je met verschillende systemen werkt om product informatie te verzamelen, kan PIM de oplossing bieden voor meer efficiëntie.

Een eenvoudig voorbeeld:

Zonder PIM
Van de leverancier ontvang je producttitels en omschrijvingen. De marketing afdeling bezorgt je de images voor op de webshop. Een vertaalbureau levert de vertalingen aan. Jij maakt een puzzel van alle data en geeft de producten in op de webshop.

Met Pim
De producten worden in de verschillende talen geïmporteerd in een PIM Systeem. De marketing afdeling verrijkt de producten met images. De producten met images worden naar de webshop gestuurd.

Wil je weten wat PIM kan betekenen voor jouw bedrijf? Contacteer ons dan geheel vrijblijvend voor de mogelijkheden of een demo.

Doe beroep op onze expertise!


We hebben al enkele jaren ervaring met het opzetten van PIM. Wij werken met Akeneo. Na een grondige analyse van jullie interne werking, zorgen we voor de set up en configuratie.

Bekijk hier enkele realisaties. 

Onze ervaring

 • Koppeling ERP systeem met Akeneo
 • Koppeling Akeneo met Magento 2
 • Koppeling externe databanken met Akeneo
 • Koppeling externe afbeeldingdatabanken met Akeneo
 • Exports vanuit Akeneo
Neem contact met ons op