fbpx
Krijg overzicht en tijdswinst

Website met PIM-systeem

Met Product Information Management centraliseer je alle productdata. Werken met een PIM-systeem is interessant wanneer je een uitgebreid productassortiment hebt en via verschillende kanalen productdata ontvangt. Meer structuur en efficiëntie zijn geweldige troeven van dit systeem.

Waarom PIM gebruiken

Zonder PIM komt de productinformatie via verschillende bronnen binnen. De datagegevens sprokkel je meestal bij elkaar vanop verschillende plaatsen.

 

De gevolgen?
1.  Er is geen overzicht
2. De informatie is niet compleet of correct
3. De data is niet uniform

 

Met een Product Information Management systeem verzamel en beheer je alle informatie op één locatie. Op die locatie kan de productinformatie verder aangevuld en beheerd worden. Hierdoor kan je veel productiever en efficiënter werken.

Voordelen

Werken met een website met een Product information management systeem heeft veel pluspunten. En dan vooral als je bedrijf een groot aantal producten produceert of verkoopt.

 

  • Win kostbare tijd door het verzamelen van data op één locatie
  • Krijg overzicht en transparantie
  • Verhoog de kwaliteit van de data
  • Verlaag de beheerskosten en de risico’s

 

Bovendien kan je PIM koppelen aan je verschillende verkoopsystemen en de data bijvoorbeeld exporteren naar je online webshop. Your Mind Our Work heeft hier bakken ervaring mee en kan jou bij dit optimalisatieproces helemaal begeleiden!

Is product information management iets voor mij?

Zodra je met verschillende systemen werkt om productinformatie te verzamelen, kan PIM de oplossing bieden voor meer efficiëntie.

Een eenvoudig voorbeeld:

Optie A: Zonder PIM

Van de leverancier ontvang je producttitels en omschrijvingen. De marketingafdeling bezorgt je de images voor op de webshop. Een vertaalbureau levert de vertalingen aan. Jij maakt een puzzel van alle data en geeft de producten in op de webshop.

Optie B: Mét PIM

De producten worden in de verschillende talen geïmporteerd in een PIM-systeem. De marketingafdeling verrijkt de producten met images of foto’s. De producten met images worden naar de webshop gestuurd. En klaar is Kees!

Wil je weten wat PIM kan betekenen voor jouw bedrijf? Contacteer ons dan voor een demo of om de mogelijkheden te bespreken.

PIM experts

Een website met PIM-systeem? Dat kent voor ons na al die jaren al geen geheimen meer! Voor de integratie werken we samen met Akeneo. Na een grondige analyse van jullie interne werking, zorgen we voor de set-up en configuratie.

Schakel ons in voor

  • Koppeling ERP systeem Akeneo
  • Koppeling Akeneo met Magento 2
  • Koppeling externe databanken met Akeneo
  • Koppeling externe afbeeldingdatabanken met Akeneo
  • Exports vanuit Akeneo

 

Wil je een offerte voor een website?
Heb je een andere vraag?
Contacteer ons