Nieuwe feature op Instagram: Instagram guide of gids.

Instagram heeft al een tijdje een nieuwe look en sinds kort ook een nieuwe feature: De Instagram guide of gids. De feature werd al uitgerold in mei, voornamelijk om in te spelen op Covid-19 en de impact die het virus heeft op ons welzijn. Instagram vroeg aan experts om handleidingen te maken met de focus op welzijn. Door de positieve reacties op de gidsen werden ze nu voor iedereen beschikbaar gemaakt.

Wat is een Instagram gids?

Eigenlijk kan je het vergelijken met highlights of hoogtepunten waarbij je je stories bovenaan je profiel vastpint. Je bewaart berichten volgens een bepaald thema. Alleen is de gids veel uitgebreider. Je kan titels en teksten toevoegen bij je eerder geplaatste berichten. Bovendien kan je berichten en producten van anderen verzamelen of leuke plekjes op specifieke locaties delen. Je zou het dus eerder kunnen vergelijken met Pinterest. De gids kan gedeeld worden in stories en via direct messages.

Hoe maak je een gids?

Stap 1

Ga naar je profiel (foto rechts onderaan) en klik bovenaan op het plusje rechts. Als je dit nog niet ziet staan, moet je je app eens updaten.

Helemaal onderaan zie je het gids icoontje.

Je kan 3 types gidsen aanmaken.

  1. Op basis van plaatsen: Kies een locatie en je ziet alle berichten die op deze locatie gemaakt zijn.
  2. Op basis van producten: Je ziet een lijst met handelaars verschijnen en het aantal producten ze tonen op Instagram. Als je op een account klikt, krijg je een productenlijst.
  3. Op basis van berichten: Je kan je eigen berichten kiezen of berichten van andere accounts die je eerder al had opgeslagen.

Stap 2

In de video zie je een voorbeeld van het laatste. We maakten een gids op basis van berichten. Je kan meerdere berichten tegelijkertijd selecteren en nadien per bericht een titel en tekst toevoegen. De omslagfoto is automatisch de foto van het eerste bericht, maar dit kan je nadien nog wijzigen. Ook de volgorde van je berichten kan nog gewijzigd worden.

Stap 3

Stuur jouw gids de wijde wereld in! Je kan een gids delen in je stories of via direct messages.

Waarvoor kan je een gids gebruiken?

  1. Artikelen die je in de kijker wil zetten (kortingsactie, nieuwigheden, outlet, …)
  2. Je volgers kennis laten maken met je team
  3. Tips & tricks over een bepaald onderwerp verzamelen
  4. Je realisaties tonen
  5. Interessante berichten van je volgers of partners delen

Heel veel mogelijkheden dus waardoor je je zichtbaarheid op Instagram kan verhogen!

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je Instagram account of wil je graag een opleiding volgen? 

Contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden!

LEES VERDER...

Misschien vind je dit ook leuk