fbpx

Meer verkeer naar je website

Als je een link in je Facebook story plaatst, kunnen kijkers met 1 enkele klik doorverwezen worden naar je website. Super handig natuurlijk. De kans dat iemand na het zien van je story op zoek gaat naar je website is immers een pak kleiner dan wanneer er onmiddellijk kan doorgeklikt worden.

Stories populairder dan de nieuwsfeed

De newsfeed van Facebook en Instagram heeft het moeilijk sinds de komst van stories. Het bereik dat je met een gewone post haalt, is gedaald. Er wordt zelfs gezegd dat de newsfeed op termijn zal verdwijnen.

Waarom stories meer bekeken worden

Wanneer een gebruiker naar een verhaal begint te kijken, hoeft deze niet te scrollen om andere verhalen te zien. De verhalen spelen automatisch verder af. Hierdoor wordt er vaak meer tijd besteed aan stories dan aan de feed. Ook FOMO (fear of missing out) speelt mee. Stories verdwijnen namelijk na 24u.

Zo doe je het

Een link in je story kan dus voor meer verkeer naar je website zorgen. Op Instagram kan je enkel een link toevoegen als je meer dan 10 000 volgers hebt. Op Facebook kan je een link toevoegen via de Creator Studio, ongeacht het aantal fans je hebt.

Creator Studio van Facebook

https://business.facebook.com/creatorstudio/

Via de Creator Studio van Facebook, kan je gratis posts inplannen op Facebook & Instagram. En je kan dus ook een verhaal of story maken en er een link aan toevoegen. In de video hiernaast, zie je hoe het werkt.

Mooie stories maken

Wil je graag mooie stories ontwerpen? Dan kan je heel wat handige tools gebruiken. Zoals StoryArt bijvoorbeeld. De app kan je downloaden in de App store van Apple of op Google play. StoryArt is super gebruiksvriendelijk. Je vindt er 1000’en sjablonen en in een handomdraai, maak je van jouw foto’s een origineel verhaal. Je kan je ontwerp bewaren om later te delen. Wil je het voor je Instagram story gebruiken dan kan je het vanuit de app meteen toevoegen aan jouw verhaal.

Ook onderstaande tools bieden allemaal standaard templates voor het ontwerpen van mooie posts en stories.  Je kan je eigen foto’s opladen of kiezen uit een database.

Zelf niet zo creatief of geen inspiratie? Dan kan je starten met een sjabloon en er je eigen tekst, kleuren en logo aan toevoegen.

Canva – canva.com

Spark – spark.adobe.com

Over – https://web.over.app/

Nog meer handige tools voor social media vind je terug in deze blog. 

Hulp nodig?

Voer je een dagelijkse strijd met je sociale media marketing of kan je best wel wat tips gebruiken? Doe dan beroep op onze experts. We helpen je graag! Vraag vrijblijvend een gesprek aan! 

LEES VERDER...

Misschien vind je dit ook leuk