fbpx

Feilloze koppeling met ERP systeem

Westdecor werd opgericht 1967 en is een gevestigde waarde in de uitvaartsector. Het bedrijf stond steeds open voor vernieuwing en zocht telkens naar nieuwe technieken en machines. Zo groeide Westdecor uit tot een onderneming met 22 medewerkers gevestigd in een complex van 6000 m2. Dit bedrijf investeert voortdurend in optimalisatie en nu was het tijd om de bestaande B2B webshop onder handen te nemen.

Klant
Westdecor
Jaar
November - 2022
Diensten
B2B webshop voor de uitvaartsector

Uitdaging

Feilloze koppeling met ERP systeem.

 

Westdecor draagt klantenservice hoog in het vaandel. De vele B2B klanten bestellen via de webshop en dit moet vlekkeloos verlopen.

 

Het ruime assortiment moet moeiteloos kunnen worden aangevuld en een vlotte orderverwerking en facturatie is een must.

 

De webshop kon ook een opfrissing gebruiken, dus naast de update naar de laatste versie van Magento 2, gaven we de webshop ook een nieuwe look.

Aanpak

De Magento shop had een update nodig, Westdecor wou dat het toevoegen van producten en het bestellen van eigen ontwerpen vlotter verliep.

 

Analyse

Zoals steeds startten we met een grondige analyse. Op die manier kunnen we goed in beeld brengen welke modules aanwezig zijn en waar we kunnen optimaliseren en of extra features nodig zijn. Hierdoor kunnen we ook een correcte inschatting bezorgen.

 

Update front & back end

We werkten een nieuw design uit zodat de webshop een moderne uitstraling krijgt.

Onze developers gaven de Magento core en alle modules een update. Ze voegden elastic search toe. Met deze module kunnen bezoekers sneller en gemakkelijker het juiste artikel vinden.

Door de update naar de nieuwe Magento versie wijzigden een aantal URL’s. We zorgden voor een redirect plan zodat er wordt doorverwezen naar de juiste, nieuwe URL. Zo behoudt Westdecor de SEO resultaten en de opgebouwde autoriteit.

webshop met ERP koppeling

Resultaat

De webshop van Westdecor kreeg een nieuwe, frisse look. Maar vooral aan de achterkant werd schoon schip gemaakt. Hierdoor wordt de B2B webshop zowel voor de gebruikers als voor onze klant gebruiksvriendelijk.

 

Gebruiksvriendelijkheid

Klanten van Westdecor kunnen in hun account prijslijsten downloaden per categorie. Ze kunnen bestellen zonder gebruik te maken van de webshop. De API zorgt voor een automatische import van orders in het ERP-systeem. Dit bespaart onze klant heel wat werk.

Producten toevoegen is niet meer zo tijdrovend en cross-selling werd volledig geautomatiseerd. Relevante producten moeten dus niet meer manueel aan elkaar gelinkt worden.