fbpx

Emob - Magento 2 - B2C webshop

Elk groot succes begint bij een klein idee. Hoewel Emob ooit begon als een webshop voor kinderkamers, zijn ze na enkele jaren uitgegroeid tot een volwaardige interieurshop waar je alles vindt om van je huis een echte thuis te maken: baby- & kindermeubelen, slaapkamers voor volwassenen, woon- & eetkamers, bureaus, decoratie & verlichting, maar ook tuinmeubelen & -accessoires, barbecues en speelgoed.

In 2017 werd de bouw van de Magento Entreprise voorzien. In 2019 werd het noodzakelijke migratietraject naar Magento 2 gestart met een update van PIM (Akeneo). De doorlooptermijn naar dit nieuwe platform werd uitgevoerd in 2 maand tijd. Hier zijn we best trots op.

Klant
Emob
Jaar
2017-2020
Diensten
Magento enterprise - Magento 2
Website
www.emob.be

Uitdaging

Een nieuwe webshop in Magento 2 met update van PIM. Voor Emob was de nood hoog om een vernieuwde webshop te lanceren. De webshop zal de verschillende zustershops (Emob4baby, Emob4toys en Emob4garden) verzamelen op Emob.eu.  Er wordt ook een nieuw logo aan gekoppeld.

Uitdaging migratietraject Magento 2

De klant werd geconfronteerd met de noodzakelijke migratie naar Magento 2.
Extra optimalisaties op vlak van integraties, snelheid, gebruiksvriendelijkheid werden meegenomen in de aanloop naar de nieuwe webshop alsook een update van PIM. Een fris en hedendaags design kon bij deze migratie ook zeker niet ontbreken.

Aanpak

We lanceerden voor Emob nieuwe webshop op basis van Magento Enterprise. De webshop is gekoppeld met Akeneo PIM en externe platformen. Hun webshop wordt steeds verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten.

Aanpak van de migratie naar Magento 2

De Magento 1 webshop deed al enkele jaren goed dienst. Hierdoor was het mogelijk om de sterke punten en minder sterke punten in kaart te brengen. Op basis van deze analyse werden updates en optimalisaties voorgesteld en uitgevoerd.

Resultaat

Een gebruiksvriendelijk design waarmee je op alle schermen de producten kan bekijken, een breder productaanbod, uitgebreidere productinfo en grotere foto’s, levering op maat van de klant…

Resultaat migratietraject naar Magento 2

Update PIM Akeneo naar de nieuwste versie, koppeling BizBloqs die rechtstreeks koppelt met Akeneo , integraties met Trustpilot, Mollie, en zoveel meer.. Een geslaagd migratietraject naar Magento 2 met héél wat optimalisaties en custom development. Onze klant kan nu gemakkelijk aanpassingen laten doorvoeren in de backoffice van Magento.