fbpx

Emob – Magento 2 – B2C webshop

Elk groot succes begint bij een klein idee. Hoewel Emob ooit begon als een webshop voor kinderkamers, zijn ze na enkele jaren uitgegroeid tot een volwaardige interieurshop waar je alles vindt om van je huis een echte thuis te maken: baby- & kindermeubelen, slaapkamers voor volwassenen, woon- & eetkamers, bureaus, decoratie & verlichting, maar ook tuinmeubelen & -accessoires, barbecues en speelgoed.

In 2017 werd de bouw van de Magento Entreprise voorzien. In 2019 werd het noodzakelijke migratietraject naar Magento 2 gestart. De doorlooptermijn naar dit nieuwe platform werd uitgevoerd in 2 maand tijd. Hier zijn we best trots op.

KlantEmobDienstenMagento Enterprise - Magento 2 Jaar2017 - 2020Websitewww.emob.be

Uitdaging

Emob vond de nood hoog om een vernieuwde webshop te lanceren. Deze zou de verschillende zustershops (Emob4baby, Emob4toys en Emob4garden) verzamelen op Emob.eu, en daaraan ook een nieuw logo koppelen.

Uitdaging migratietraject Magento 2

De klant werd geconfronteerd met de noodzakelijk migratie naar Magento 2.
Extra optimalisaties op vlak van integraties, snelheid, gebruiksvriendelijkheid werden meegenomen in de aanloop naar de nieuwe webshop. Een fris en hedendaags design kon bij deze migratie ook zeker niet ontbreken.

Aanpak

Voor Emob werd een nieuwe webshop gelanceerd op basis van Magento Enterprise. De webshop is gekoppeld met Akeneo PIM en externe platformen. Hun webshop wordt steeds verder uitgebreid met nieuwe functionaliteiten.

Aanpak van de migratie naar Magento 2

Daar de Magento 1 webshop reeds enkele jaren goed dienst deed, was het mogelijk om hier de sterke punten en minder sterke punten te gaan opnemen richting het nieuwe verhaal van Magento 2. Optimalisaties en updates werden hier voorgesteld en ook uitgevoerd.

Resultaat

Een gebruiksvriendelijk design waarmee je op alle schermen de producten kan bekijken, een breder productaanbod, uitgebreidere productinfo en grotere foto’s, levering op maat van de klant…

Resultaat migratietraject naar Magento 2

Update PIM Akeneo naar de nieuwste versie, koppeling BizBloqs die rechtstreeks koppelt met Akeneo , integraties met Trustpilot, Mollie, en zoveel meer.. Een geslaagd migratietraject naar Magento 2 met héél wat optimalisaties en custom development om de klant gemakkelijk aanpassingen te laten doorvoeren in de backoffice van Magento.

gerelateerde projecten

Privacy Preference Center