fbpx

Webshop in Magento

Kies je voor een webshop in Magento, WooCommerce of een ander platform?

Als je een webshop wil starten, moet je vooraf een aantal belangrijke beslissingen maken.  De keuze van de software die je wil gebruiken, is er één van. Magento is een e-commerce platform dat vaak gebruikt wordt voor het bouwen van professionele webshops.

Met Magento kun je namelijk een volledig op maat gemaakte webshop bouwen met alles erop en eraan (betaalkoppelingen, voorraadbeheer, facturatie, enz.) De webshop kan je ook verder uitbreiden met tal van handige plugins en extensies.

Magento 2

Magento is opgericht in 2008 en is ondertussen doorgegroeid tot marktleider van de e-commerce systemen. De grote community achter dit pakket zorgt ervoor dat er continu aan gesleuteld wordt. Magento 1x wordt binnenkort niet meer ondersteund. Bij Magento 2 zitten we ondertussen ook al aan versie 2.3.5.

De belangrijkste voordelen

Wil je een goed draaiende webshop? Zet dan de klant centraal en focus op klantbeleving. De sleutel van het succes voor jouw e-commerce bedrijf is een webshop die gebruiksvriendelijk, snel en responsive is. Op die klantbeleving speelt Magento gretig in. Zowel in de front- als in de back-end. 

Verbeterde shop ervaring

Jouw klant wil graag vlot kunnen bestellen. Te veel stappen, te veel gegevens invullen, niet snel kunnen afrekenen: allemaal “abandoned cart” redenen. Jammer, want de bezoeker zo ver krijgen heeft al wat moeite (en geld) gekost. Met onderstaande verbeteringen mikt Magento op een hogere conversie:

  • De stappen in de check-out werden ingekort, waardoor klanten sneller kunnen afrekenen.
  • De klant krijgt standaard de mogelijkheid om als gast af te rekenen, maar Magento herkent automatisch bestaande klanten op basis van hun e-mailadres en geeft hen de optie om sneller af te rekenen met hun opgeslagen profielgegevens.
  • Een gedetailleerd overzicht van hun bestelling met productafbeeldingen moedigt klanten aan om hun bestelling af te ronden.

Performance

Een bezoeker wil geen moeite doen om jouw product te kopen. Uit onderzoek blijkt dat een lange laadtijd een enorme impact heeft op de conversie. Bezoekers verwachten dat pagina’s geladen worden in minder dan 2 seconden en meer dan de helft verlaat de site wanneer de laadtijd meer dan 3 seconden bedraagt. Het minimaliseren van JavaScript, afbeeldingen compresseren, en een betere toepassing van browser caching zorgt er voor dat de webpagina’s sneller laden.

Mobile first

De mobiele revolutie in e-commerce is al even aan de gang. We zijn tegenwoordig overal en altijd online. De Belg koopt dan ook steeds vaker via de smartphone. Het is dus belangrijk dat alle functies van je webshop ook mobiel beschikbaar zijn en dat de snelheid gelijkaardig is. Het nieuwe platform van Magento 2 werd ontworpen met de focus op het gebruik van kleinere schermen. Hier worden alleen nog de belangrijkste onderdelen van de shop geladen, waardoor de snelheid van de webshop erg verhoogt.

Responsive

Het nieuwe basisthema van Magento 2 is volledig responsive gemaakt, wat het gemakkelijker maakt voor developers om ook custom thema’s responsive te maken.

Zoekmachine vriendelijk

Maar eerst moet de bezoeker op jouw website terecht komen natuurlijk. SEO (zoekmachineoptimalisatie) en SEA (zoekmachineadvertenties) zorgen ervoor dat je sneller gevonden wordt. Magento 2 biedt standaard veel krachtige marketing- en SEO tools waar (online) marketeers de vruchten van kunnen plukken.

Bijvoorbeeld:

 • Integratie van Google Analytics en Google Adwords (inclusief e-commerce tracking)
 • Zoekmachine vriendelijke URL’s
 • Beheren van robots.txt 
 • URL Rewrites
 • Canonical tags

Gebruiksvriendelijke backend

De vernieuwde interface van Magento 2 is veel gebruiksvriendelijker geworden voor webshop beheerders. Producten aanpassen of toevoegen is veel eenvoudiger geworden net zoals het aanpassen van het thema van de webshop. 

De flexibele architectuur zorgt er dan weer voor dat developers snel custom aanpassingen kunnen maken aan het thema van de webshop en de functionaliteiten.

Jouw webshop in Magento

Er is geen twijfel,  Magento is een perfecte keuze voor een succesvolle online business. We zijn benieuwd naar jouw plannen en maken graag tijd voor een kennismakend gesprek. Maak een afspraak via info@yourmindourwork.be

Referenties

Onze recentste Magento 2 webshop is Emob. Je leest hier meer over deze case: Emob Magento 2 upgrade. 

Realisaties Your Mind Our Work 

Bron: https://www.thinkwithgoogle.com

LEES VERDER...

Misschien vind je dit ook leuk