fbpx

Wat is Magento?

Magento is een open source e-commerce platform. Het wordt gebruikt om professionele webshops mee te bouwen. In dit artikel lichten we de voordelen van het platform toe.  Er zijn verschillende versies van de software die we eveneens in dit artikel bespreken.

Waarom kiezen voor een webshop in Magento?

Wanneer je een webshop start, moet je een aantal belangrijke keuzes maken. Een daarvan is de de software om je webshop te bouwen. Magento is één van de populairste webshop systemen dat vandaag wordt gebruikt. Je kan er namelijk een volledig op maat gemaakte webshop mee bouwen bouwen met alles erop en eraan (betaalkoppelingen, voorraadbeheer, facturatie, enz.) Je kan starten met een goede basis en deze verder uitbreiden met tal van handige plugins en extensies.

Je kan er namelijk een volledig op maat gemaakte webshop mee bouwen bouwen met alles erop en eraan.

Wat is Magento: Community vs Enterprise

Er zijn verschillende versies. De Community versie is het populairst en is volledig gratis. De Enterprise editie is het meest uitgebreide pakket en is dan ook betalend. Deze versie is eerder geschikt voor de grotere webshops. Je kan altijd overstappen van de ene versie naar de andere.

De voordelen van een webshop in Magento op een rijtje

Gebruiksvriendelijk

Het platform is een Amerikaans product. Het werd dus van in het begin gelanceerd met een internationaal karakter. Hierdoor heeft het standaard verschillende taalpakketten en lokale betaalsystemen. Je kan eenvoudig een productcatalogus toevoegen aan je webshop. Maar ook orders beheren, facturen en verzendingen aanmaken, gaat vlot. Bovendien ondersteunt Magento ook de koppeling met een ERP of PIM systeem. Dit om klantenbestanden, productvoorraad, boekhoudpakketten en meer, te integreren in de webshop.

Open Source software

Magento is een open source software. Dit betekent dat iedereen de code van de software kan bekijken, bewerken of verbeteren. Alle programmeurs of specialisten hebben toegang tot de code. Zij kunnen op die manier verbeteringen toevoegen aan de software. Het open source karakter van Magento is dan ook één van de grootste voordelen van het programma.

Modules

Een webshop in Magento is erg flexibel. Het biedt de verkopers veel controle over hoe de webshop er uitziet en welke functionaliteiten de webshop heeft. Met de keuze tussen oneindig veel uitbreidingen en functionaliteiten of modules, maakt Magento het dus mogelijk om de webshop volledig op maat te maken. Deze modules kunnen gebruikt worden voor webshop optimalisatie, maar ook bijvoorbeeld voor marketing doeleinden. Standaard heeft Mageno trouwens ook veel marketingmogelijkheden.

Mogelijke modules zijn

  • Snelheid optimalisatie
  • One step checkout – Deze zorgt ervoor dat de standaard 6 stappen in de checkout van Magento teruggebracht naar één.
  •  Extensies die gedetailleerde bezoekersdata bijhouden en rapporrteren
  • Geavanceerde reviews
  • Blog modules

Welke modules je kiest, hangt af van je persoonlijke doelen.

Tot slot

Magento is het meest gebruikte en snelst groeiende e-commerce platform ter wereld. Het wordt wereldwijd gebruikt om kwalitatieve webshops te maken.  Magento is door zijn flexibele en gebruiksvriendelijke karakter geschikt voor zowel beginners als gevorderden.