Magento 2 webshop met PIM voor Goossaert

Onze klant Goossaert – Label & Sign Solutions heeft een ruim assortiment signalisatie- en identificatie oplossingen. We staken hun Magento 2 webshop in een nieuw jasje en koppelden hem met Akeneo (PIM systeem).

Klant
Goossaert
Jaar
2021
Diensten
Magento 2 webshop met PIM

Uitdaging

Een update van de Magento 2 webshop gekoppeld met een PIM.

Onze klant Goossaert wou hun Magento 2 webshop een nieuwe look geven. Hun zeer uitgebreid productgamma wilden ze verzamelen in een PIM (Product Information Management) systeem.

Magento 2

In 2019-2020 werkten wij al samen met de firma Goossaert. We analyseerden en optimaliseerden hun toenmalige Magento webshop. Het was dan ook zeer fijn om mee te mogen werken aan de verdere uitbouw van de online shop van Goossaert. De nieuwe shop moest nog gebruiksvriendelijker worden. De optimalisatie van de webshop moest onder andere voor meer conversies zorgen.

Product Information Management systeem Akeneo

Goossaert heeft een enorm uitgebreid productaanbod. Om de productdata op een efficiënte manier te beheren, kozen ze voor Akeneo. Hier kunnen ze alle productinformatie verzamelen, verrijken en aanpassen. Akeneo werd gekoppeld met Magento zodat de webshop automatisch gevoed wordt.

Aanpak

Webdesign

Een externe partij nam de buyer persona’s onder de loep. Aan de hand van wireframes brachten ze de customer journey in kaart. Your Mind Our Work werkte op basis van die wireframes een design uit.

Goossaert wil hun klanten zo goed mogelijk begeleiden bij het aankoopproces. Ze voorzien dan ook uitgebreide informatie op hun website. Daarom beslisten we om voor de Magento 2 webshop nog een Wordpress website te plaatsen.

Een product wizard brengt je aan de hand van een aantal vragen bij de juiste labelprinter. De uitgebreide nieuwspagina staat boordevol tips over veiligheid op het werk, de juiste signalisatie, wetgevingen enzovoort.

PIM

Ondertussen konden we Akeneo opzetten en vullen. We zetten de categorie boomstructuur klaar, maakten de attributen aan en koppelden deze aan de juiste families (productgroepen). De Akeneo werd gesynchroniseerd met het ERP-systeem van Goossaert. Dit zorgt voor de import van de basisdata van de producten. Onze klant kan zelf de data verder verrijken in Akeneo.

Resultaat

Een stijlvolle en gebruiksvriendelijke webshop gekoppeld met Akeneo. De website gidst de klant doorheen het uitgebreide aanbod.

Benieuwd naar het resultaat?  Bekijk hier de website: www.goossaert.be

Hulp nodig bij jouw project? Contacteer ons vrijblijvend voor de mogelijkheden.