fbpx

Vipack - Magento 2 met Akeneo

Voor onze klant Vipack werd Akeneo opgezet en gekoppeld met Magento 2. Op deze manier wordt hun uitgebreid productassortiment en alle daarbij horende data gecentraliseerd. Via hun B2B portaal (Magento 2) gelinkt met Akeneo, kunnen klanten onder andere productdata downloaden in verschillende formaten.

Klant
Vipack furniture
Jaar
2021
Diensten
Magento 2 met Akeneo

Akeneo & Magento 2

Akeneo is een product information management platform dat we veelvuldig opzetten voor klanten. Dit platform heeft tal van voordelen.

Vipack is een meubelproducent. Het bedrijf richt zich uitsluitend op professionele dealers in binnen- en buitenland. Zij waren op zoek naar een geschikt product information management systeem. Door onze positieve ervaringen met Akeneo en Magento was Vipack ook overtuigd van dit platform.

De uitgebreide productcatalogus van Vipack moet gecentraliseerd worden. 
Bovendien moet de data:

1 voor verschillende toepassingen intern gebruikt worden
2 toegankelijk zijn voor klanten (B2B)
3 gesynchroniseerd worden met Wings (Boekhoudpakket)

De omgeving werd opgezet in 4 talen.

Akeneo & B2B Portaal

Vipack verkoopt enkel aan professionele dealers. Hiervoor hebben ze een online portaal. Enkel klanten met een login hebben toegang tot het Vipack portaal. We hebben het gebouwd in Magento 2 en gekoppeld met Akeneo. Een klant kan de productdata downloaden in verschillende formaten. De data wordt met Magento code weergegeven.

Koppeling met Wings

De koppeling met het boekhoudpakket Wings zorgt voor een volledige stockintegratie. Bovendien kan Vipack met klantspecifieke prijzen werken. Zo ziet een klant dus na het inloggen, zijn eigen prijzen. Bestellingen worden automatisch geïmporteerd in Wings. Dit zorgt ervoor dat de voorraad steeds up to date is.

In een volgende fase automatiseren we de EDI, XML en API koppelingen met klanten.

Resultaat

Het resultaat is een volledige automatisering van administratieve processen. Dit zorgt voor een enorme tijdswinst en bovendien vermindert de kans op fouten.

Wil je meer informatie over Akeneo en/of Magento 2? Wil je weten of we jouw interne systemen kunnen koppelen met een webshop? Neem dan zeker contact op met ons. We hebben ruime ervaring met verschillende software systemen. Maak een afspraak voor advies of een offerte.