fbpx

Verfwebshop.be - Magento 2 - B2C webshop

Verfwebshop.be verkoopt professionele verf en producten voor houtbehandeling. De magento webshop was toe aan vernieuwing. De gloednieuwe webshop bracht ook een nieuwe naam en een volledig nieuwe huisstijl met zich mee. Your Mind Our Work verzorgde de migratie en stond in voor het logo ontwerp.

Klant
verfwebshop
Jaar
2020
Diensten
Magento 2 + branding

Uitdaging

Een nieuwe Magento webshop voor Verfwebshop.be

Een migratietraject van Magento 1 naar Magento 2 stond midden dit jaar op het programma bij onze klant darkwhite.be (nu verfwebshop.be).

Tijdens een brainstormsessie omtrent de vernieuwing van de magento webshop werd Dark White volledig onder de loep genomen. Er werd beslist om samen met de nieuwe shop ook een nieuwe naam te lanceren. Verfwebshop.be werd geboren! Dit bracht ook een volledige rebranding met zich mee. We stelden een brandbook samen zodat de huisstijl altijd gerespecteerd en doorgetrokken kan worden in alle marketing- en communicatiekanalen.

Aanpak van A tot Z

Nadat het logo gekozen werd uit onze voorstellen, werd een webdesign uitgewerkt aan de hand van de nieuwe huisstijl. Er werd gekozen voor een frisse, overzichtelijke en eigentijdse look. 

Nu kon de migratie van start gaan. De klant werkte ondertussen de nieuwe content uit met behulp van een zoekwoordenanalyse. We raden een zoekwoordenanalyse altijd aan voor startende webshops of bij een migratie. Dit is een goede leidraad bij het creëren van content. Ook wanneer je wil opstarten met Google Ads komt dit goed van pas.

Redirectplan & testing 

Om de SEO score van de webshop zoveel mogelijk te behouden, werd een redirect plan voorzien. Bij een redirect plan worden de huidige URL’s tegenover de nieuwe geplaatst. De reeds geïndexeerde urls worden doorverwezen naar de nieuwe URL’s.

Vooraleer er werd omgeschakeld naar de nieuwe Magento webshop werd alles (bestelprocedure – layered navigation – slimme zoekfunctie, …) uitgebreid getest door ons team.

Resultaat

Een mooie website met een nieuwe frisse, look. Een overzichtelijk webshop waar de gebruiker gemakkelijk zijn gewenste artikelen kan terugvinden en vlot kan bestellen.
Benieuwd naar het resultaat? Surf dan zeker eens naar verfwebshop.be 

magento webshop